ΔΤ Συνάντησης ΔΣ ΣΜΗΒΕ με Δήμαρχο Καλαμαριάς

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Συνάντηση ΔΣ ΣΜΗΒΕ με Δήμαρχο Δ. Καλαμαριάς

Το ΔΣ του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος (ΣΜΗΒΕ), στο πλαίσιο των προγραμματιζόμενων επαφών του με θεσμικούς εκπροσώπους φορέων και οργανισμών που σχετίζονται με την επιστημονική και επαγγελματική ενασχόληση των Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με τη Δήμαρχο του Δ. Καλαμαριάς κα Χρύσα Αράπογλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δ. Καλαμαριάς την 25η Ιουνίου 2024 εκ μέρους του Συλλόγου μας παρευρέθησαν ο Πρόεδρος ΔΣ κος Βασίλειος Αργυρόπουλος τα μέλη του ΔΣ κος Νικόλαος Τοπαλίδης και κος Αθανάσιος Κολότσιος και το μέλος του ΣΜΗΒΕ κος Αριστείδης Μυτάκος ενώ παρευρέθηκε και ο Γ.Γ. του Δήμου κος Σωκράτης Αθανασιάδης.

Αφού τονίστηκε ότι οι Μηχανολόγοι Ηλεκτρολόγοι είναι οι αρμόδιοι, βάσει γνωστικού αντικειμένου, τεχνικοί επιστήμονες μηχανικοί στα θέματα ενέργειας, νέων τεχνολογιών, περιβάλλοντος, ασφάλειας και Η/Μ εγκαταστάσεων οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εξέφρασαν την διάθεση του Συλλόγου να συμμετέχει και να υποστηρίξει τις προσπάθειες βελτίωσης των διαδικασιών των Δήμων που που αφορούν την επαγγελματική δραστηριότητα των συναδέλφων αλλά και τη γενικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα ασφάλειας των χρηστών κτηρίων και λοιπών υποδομών του Δήμου, εξοικονόμησης ενέργειας, λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ από πλευράς του Δήμου τονίστηκε ιδιαίτερα η έλλειψη μόνιμων υπαλλήλων μηχανικών στο Δήμο καθώς και των απαιτούμενων κονδυλίων για την εκπόνηση μελετών και έργων.

Η Δήμαρχος και ο Γ.Γ. του Δ. Καλαμαριάς άκουσαν και σημείωσαν τα θέματα που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου. Αποφασίστηκε δε, να υπάρξει περαιτέρω επικοινωνία και ενημέρωση, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου για την επεξεργασία των επιμέρους θεμάτων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, με κοινή διαπίστωση ότι όλες οι ενέργειες, προσβλέπουν στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και του δημόσιου συμφέροντος.

ΔΤ Συνάντησης ΔΣ ΣΜΗΒΕ με Δήμαρχο Καλαμαριάς