ΔΤ Συνάντησης ΔΣ ΣΜΗΒΕ με Δήμαρχο Ωραιοκάστρου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση ΔΣ ΣΜΗΒΕ με Δήμαρχο Ωραιοκάστρου.

Το ΔΣ του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος (ΣΜΗΒΕ), στο πλαίσιο των προγραμματιζόμενων επαφών του με θεσμικούς εκπροσώπους φορέων και οργανισμών που σχετίζονται με την επιστημονική και επαγγελματική ενασχόληση των Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με τον Δήμαρχο του Δ. Ωραιοκάστρου κο Παντελή Τσακίρη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δ. Ωραιοκάστρου την 4η Ιουνίου 2024 εκ μέρους του Συλλόγου μας παρευρέθησαν ο Πρόεδρος ΔΣ κος Βασίλειος Αργυρόπουλος και το μέλος του ΔΣ κος Λάμπρος Γκλαβόπουλος ενώ παρευρέθηκε και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κος Δαμιανός Ιωσηφίδης.

Αφού τονίστηκε ότι οι Μηχανολόγοι Ηλεκτρολόγοι είναι οι αρμόδιοι, βάσει γνωστικού αντικειμένου, τεχνικοί επιστήμονες μηχανικοί στα θέματα ενέργειας, νέων τεχνολογιών, περιβάλλοντος, ασφάλειας και Η/Μ εγκαταστάσεων οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εξέφρασαν την διάθεση του Συλλόγου να συμμετέχει και να υποστηρίξει τις προσπάθειες βελτίωσης των διαδικασιών των Δήμων που που αφορούν την επαγγελματική δραστηριότητα των συναδέλφων αλλά και τη γενικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα ασφάλειας των χρηστών κτηρίων και λοιπών υποδομών του Δήμου, εξοικονόμησης ενέργειας, λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η έλλειψη μόνιμων υπαλλήλων μηχανικών στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος του Δ. Ωραιοκάστρου άκουσε και σημείωσε τα θέματα που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου. Αποφασίστηκε δε, να υπάρξει περαιτέρω επικοινωνία και ενημέρωση, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου για την επεξεργασία των επιμέρους θεμάτων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, με κοινή διαπίστωση ότι όλες οι ενέργειες, προσβλέπουν στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και του δημόσιου συμφέροντος.

ΔΤ Συνάντησης ΔΣ ΣΜΗΒΕ με Δήμαρχο Ωραιοκάστρου