Δ.Τ. Συνάντηση ΔΣ ΣΜΗΒΕ με Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 21/02/2018

                                                                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Συνάντηση ΔΣ ΣΜΗΒΕ με Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

 

Ο Σύλλογος Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος (ΣΜΗΒΕ) στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του προσέγγισης και δημιουργίας κοινών δράσεων  πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και παρευρέθησαν εκ μέρους του ΔΣΘ ο Πρόεδρος κος Κουτσοχήνας Στάθης και μέλη του Δ.Σ.. Εκ μέρους του Συλλόγου μας παρευρέθησαν ο Πρόεδρος ΔΣ κος Χομσίογλου Ηλίας, η Γενική Γραμματέας κα Αντωνιάδου Μαρία και το μέλος ΔΣ κος Σιδηρόπουλος Χαράλαμπος.

Από την πλευρά του Συλλόγου εκφράστηκε η ανάγκη δημιουργίας συνθηκών συνεργασίας με το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, ειδικά στη σημερινή εποχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία απαξίωσης των επιστημόνων. Τονίστηκε η ανάγκη να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι επιστήμονες, σηματοδοτώντας την έναρξη διαμόρφωσης κλίματος βελτίωσης των συνθηκών που δημιουργούνται ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας.

Τα θέματα τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση είναι τα ακόλουθα:

- Ασφαλιστικό (Σύνολο νομοθετικού πλαισίου και ασφαλιστικών – επαγγελματικών ταμείων).

-  Υπαγωγή οφειλών σε ρύθμιση 120 δόσεων.

-  Φορολογικό (Υπερφορολόγηση, χρήση POS).

-  Επεξεργασία και ανάδειξη θεμάτων (Υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας).

-  Παροχή νομικής υποστήριξης ΣΜΗΒΕ.

Οι δυο πλευρές, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συνομιλίας, ταυτίστηκαν στην άποψη για αναγκαιότητα συνεργασίας, αποφάσισαν γενικές δράσεις και από κοινού επεξεργασία θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.