Δ.Τ. Συνάντηση ΔΣ ΣΜΗΒΕ με Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 05/01/2018

                                                                                                          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Συνάντηση ΔΣ ΣΜΗΒΕ με Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

 

Ο Σύλλογος Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος (ΣΜΗΒΕ) στο πλαίσιο της δράσης του πραγματοποίησε συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και παρευρέθησαν εκ μέρους του ΙΣΘ ο Πρόεδρος κος Εξαδάκτυλος Αθανάσιος. Εκ μέρους του Συλλόγου μας παρευρέθησαν ο Πρόεδρος ΔΣ κος Χομσίογλου Ηλίας, ο Αντιπρόεδρος κος Αργυρόπουλος Βασίλειος, η Γενική Γραμματέας κα Αντωνιάδου Μαρία και το μέλος ΔΣ κος Ψωνόπουλος Παναγιώτης.

Από την πλευρά του Συλλόγου εκφράστηκε η ανάγκη δημιουργίας συνθηκών συνεργασίας με το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, ειδικά στη σημερινή εποχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία απαξίωσης των επιστημόνων. Τονίστηκε η ανάγκη να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι επιστήμονες, σηματοδοτώντας την έναρξη διαμόρφωσης κλίματος βελτίωσης των συνθηκών που δημιουργούνται ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας.

Τα θέματα τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση είναι τα ακόλουθα:

- Ασφαλιστικό (Σύνολο νομοθετικού πλαισίου και ασφαλιστικών – επαγγελματικών ταμείων).

-  Φορολογικό (Υπερφορολόγηση, χρήση POS).

-  Διαδικασίες έκδοσης αδειών λειτουργίας ιατρείων.

-  Επεξεργασία και ανάδειξη θεμάτων (Υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας).

-  Ενίσχυση τράπεζα αίματος ΣΜΗΒΕ.

Οι δυο πλευρές, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συνομιλίας, ταυτίστηκαν στην άποψη για αναγκαιότητα συνεργασίας, αποφάσισαν γενικές δράσεις και από κοινού επεξεργασία θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.