Δ.Τ. Ημερίδα Νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη

Ο Σύλλογος Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος συνεπής στην υπόσχεση του για διαρκή ενημέρωση των μελών του σε επίκαιρα θέματα, διοργάνωσε μία ακόμα ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΝΕΑ ΥΔΕ – Έλεγχος Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων Κτιρίων» την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ – ΤΚΜ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 συνάδελφοι Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι Μηχανικοί, που ενημερώθηκαν σχετικά με τη νέα Υπεύθυνη Δήλωση του εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τη ΔΕΗ Α.Ε. και με συμμετοχή της εταιρείας ΕΛΕΜΚΟ.

Παρουσιάστηκε αναλυτικά το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον έλεγχο και την πιστοποίηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των κτιρίων, από τον προϊστάμενο εκμετάλλευσης δικτύων περιοχής Χανίων της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γεωργ. Πλοκαμάκη.

Ο Τομεάρχης Τεχνικών εργασιών Δικτύου της ΔΕΗ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κ. Νικ. Τακόλας, επισήμανε την ανάγκη πλήρους και σωστής εφαρμογής της νέας νομοθεσίας προκειμένου να βελτιώσουμε την ασφάλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και να μειώσουμε τον αριθμό των ατυχημάτων, που είναι χαρακτηριστικά υψηλός.

Ακολούθως παρουσιάστηκε από το μέλος του Δ.Σ. του ΣΜΗΒΕ, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό κ. Γεωργ. Τρασανίδη, ο τρόπος διεξαγωγής των απαιτούμενων μετρήσεων και ελέγχων, καθώς και τα σημεία που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την συμπλήρωση των εντύπων της Νέας Υπεύθυνης Δήλωσης.

Εκ μέρους της εταιρείας ΕΛΕΜΚΟ η Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κ. Τάνια Κιοσσέ παρουσίασε τα σχετικά με τις ως άνω μετρήσεις πιστοποιημένα όργανα της ΕΛΕΜΚΟ. Τα μετρητικά όργανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους απαιτούμενους ελέγχους και μετρήσεις σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, αλλά και για ποικίλες άλλες χρήσιμες ηλεκτρολογικές μετρήσεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του κοινού και των εισηγητών. Οι εισηγήσεις θα αναρτηθούν στο site του συλλόγου www.smhbe.gr  προς ενημέρωση όλων όσων δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ημερίδα.

panel 1 nu AE5116AB

aithousa 1 nu DF0A17A9