Δ.Τ. Ημερίδα "Θεμελιακές Γειώσεις"

Ο Σύλλογος Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος (ΣΜ-ΗΒΕ) στο πλαίσιο των επιστημονικών και επαγγελματικών ενδιαφερόντων των μελών του διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Θεμελιακές Γειώσεις». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου 2009 στο Αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Κύριο χαρακτηριστικό της εν λόγω ημερίδας ήταν η μεγάλη προσέλευση μελών του Συλλόγου αλλά και άλλων ενδιαφερομένων για το αντικείμενο της ημερίδας τεχνικών.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Σύλλογο με συνδιοργανωτή τη ΔΕΗ Α.Ε. και με τη συμμετοχή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Επίσης, υποστηρίχτηκε με οικονομικές χορηγίες, με μεγάλο χορηγό τη ΔΕΗ Α.Ε. και χορηγούς τις εταιρίες ΕΛΕΜΚΟ ΑΕΒΕ, Hager Hellas ΑΕΒΕ, το Σύνδεσμο Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Θεσσαλονίκης και το Συνεταιρισμό Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα «Μακεδονία», o ραδιοφωνικός σταθμός FM100, η Δημοτική Τηλεόραση TV100 και το περιοδικό «Τεχνικά».

Το πρόγραμμα της ημερίδας είχε ως εξής:

Εισήγηση Τμ. Ηλεκ/γων Μηχανικών & Μηχ. Η/Υ Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ:
Χαράλαμπος Δημουλιάς – Ηλεκ/γος Μηχανικός, Λέκτορας Τμ. Ηλεκ/γων Μηχανικών & Μηχ. Η/Υ Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ
«Θεμελιακές Γειώσεις: Προστασία από Τάσεις επαφής»

  • Εισήγηση ΣΜΗΒΕ:
    Γεώργιος Τρασανίδης - Ηλεκ/γος Μηχανικός, Γ. Γ. ΣΜΗΒΕ
    «Θεμελιακές Γειώσεις: Νομοθετικό & Κανονιστικό πλαίσιο»

Εισηγήσεις ΔΕΗ:
Νικόλαος Τακόλας - Μηχ/γος-Ηλεκ/γος Μηχανικός, Τομεάρχης Τεχνικών Εργασιών Δικτύων ΔΕΗ Περιφ. Μακ.- Θράκης
Ευάγγελος Μπουτσιάδης - Ηλεκ/γος Μηχανικός, Τομεάρχης Δικτύου Περιοχής Καστοριάς
1. «Συνεργασία γειώσεων καταναλωτών - ΔΕΗ»
2. «Κανονιστικά Θέματα μεταξύ ΔΕΗ – Κατασκευαστών»

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε πλούσιος διάλογος με πολύ ενδιαφέρουσες και επί της ουσίας του θέματος ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους προς τους εισηγητές και αντίστοιχες τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Ο Σύλλογος Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος θεωρεί ως ιδιαίτερα σημαντικό το θέμα της εφαρμογής των Θεμελιακών Γειώσεων, όπως και οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής που έχει σχέση πρώτιστα με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των καταναλωτών, καθώς και με την ποιότητα, γενικά, και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ο ΣΜΗΒΕ δεσμεύεται να συνεχίσει με ανάλογες ενέργειες και δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Εξ άλλου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα ακολουθήσουν τουλάχιστον τρείς ακόμη ημερίδες με το ίδιο περιεχόμενο σε πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αλλά πολύ πιθανόν και περισσότερες, διότι έχει εκδηλωθεί πολύ έντονο ενδιαφέρον από όλο το χώρο της Β. Ελλάδας και όχι μόνο.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση για τον ιδιαίτερο τόνο που έδωσαν με τη μεγάλη τους προσέλευση και ενδιαφέρον και ενημερώνει ότι οι εισηγήσεις της ημερίδας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

aithousa 1 nu EE82D57B

panel 1 nu 132A0CC3